Collecting Trees II

Remko Scheepens in het Parool

Collecting Trees II

Voor mijn werk van IJ-home Presentation waarbij ik dagelijks woningen fotografeer in Amsterdam, fiets ik vrijwel dagelijks kriskras door de stad. Onderweg kom ik bijzondere en minder bijzondere bomen tegen die ons dagelijks van zuurstof voorzien.
Meestal bekijken mensen de stad door de architectuur en ik wilde met deze foto's de bomen meer centraal stellen. Toen in oktober 2015 de bomen langs het begin van de Singel werden gekapt vanwege kade herstel, werd mij nog duidelijker hoe anders de stad eruit ziet zonder bomen.
Van juni 2014 tot augustus 2015 fotografeerde ik vrijwel elke dag een boom in Amsterdam. Natuurlijk lukt het niet om elke dag een mooie boom te fotograferen, maar ook niet zelden is een mooie boom op een slecht weer dag, geen mooie boom om te zien. Uiteindelijk werd deze serie steeds meer een reflectie van mijn dag. Een spiegel van hoe ik mij voelde en hoe druk ik het had. Als ik het druk had, nam ik natuurlijk minder de tijd om een boom goed te fotograferen of een mooie boom te zoeken om te fotograferen. Op 6 mei 2015 heeft Het Parool een pagina met een selectie van deze foto's afgedrukt in de rubriek Verzamelen.