Congresfotograaf

Congresfotografie is een specialisme. Belangrijk is om de deelnemers aan congressen, conferenties en seminars op het juiste moment te fotograferen. Sommige congressen kunnen best rustig verlopen en dan is het van belang de deelnemers toch zo boeiend mogelijk op de foto te zetten. Dus niet de sprekers alleen met hun mond wijd open tijdens het praten, maar soms in een pose waarin ze net iets interessants aan het vertellen zijn.

Ook is bij congresfotografie van belang om de workshops interessant in beeld te brengen. Natuurlijk zijn de standhouders bij een conferentie ook niet voor niets gekomen. Zij willen gezien worden door klanten. Daarom worden ook zij meestal goed in beeld gebracht.
Tijdens congressen, conferenties en seminars, maak ik meestal veel foto’s, zodat de bezoekers van het evenement zichzelf vaak terug zien ergens op een foto. Dat is een stukje service die u aan de bezoekers van het evenement kunt geven.

Congressen, Conferenties, Seminars en evenementen

Regelmatig fotografeert Remko Scheepens Fotografie congressen, conferenties, seminars en evenementen. Onder andere voor Amsterdam Marketing met de kreet Iamsterdam. Belangrijk is om op het juiste moment sprekers te fotograferen en de interactie met het publiek. Maar ook interessante activiteiten die tijdens een congres of conferentie plaatsvinden.

Enkele belangrijke congressen van de afgelopen jaren:
Api Tech Conference 2014 (Beurs van Berlage)
INEC 2014 Marine (Marine terrein Amsterdam)
MicExperience 2014 & 2013 (Diverse event locaties)
Eurorpevent 2014 (Rai congres centrum)
Prides Out There 2016 (Lutherse Kerk Amsterdam)
NoLoc Loopbaancongres 2016 (Orpheus Apeldoorn)
Nationaal 3D Symposium 2016 (Profinciehuis Utrecht)